مبارزه با ملخ مراکشی در 416 هکتار از عرصه های آلوده شهرستان رودبار
گفتگو
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - مدیرکل مدیریت بحران گیلان، از آغاز عملیات پایش، ردیابی و مبارزه با ملخ مراکشی در شهرستان رودبار از فصل زمستان سال گذشته خبر داد و گفت: 2950 هکتار از عرصه های این شهرستان را پایش و مناطق کانونی زاد و ولد ملخ ها را شناسایی کردیم.
امیر مرادی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه از حدود سه دهه گذشته شهرستان رودبار با آفت ملخ مراکشی مواجه بوده است، اظهار کرد: ملخ مراکشی به یکی از آفت های بومی منطقه تبدیل شده و هر ساله شاهد بروز و ظهور آن هستیم.
وی افزایش دما و کاهش نزولات جوی را موجب خروج پیش از موعد ملخ ها از کپسول دانست و افزود: در گذشته شاهد گسترش این ملخ ها از اردیبهشت ماه بودیم، اما طی چند سال اخیر در فروردین ماه نیز با آن مواجه هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان با بیان اینکه سال گذشته عملیات مبارزه و سم پاشی را در 40 هزار هکتار از عرصه های آلوده اجرایی کردیم، گفت: خوشبختانه با اقدامات به موقع اداره جهاد کشاورزی شهرستان رودبار به عنوان متولی مبارزه با آفات، از ورود ملخ ها به مزارع زیتون جلوگیری شد و خسارت نداشتیم.
مرادی ملخ های مراکشی را بلای جان همه محصولات کشاورزی دانست و اضافه کرد: هر چیز سبزی که سر راه ملخ ها باشد نابود می شود و خطری برای درختان زیتون هستند، زیرا با خوردن برگ و پوسته، درخت را نابود می کنند.
وی از آغاز عملیات پایش، ردیابی و مبارزه با ملخ مراکشی در شهرستان رودبار از فصل زمستان سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: 2950 هکتار از عرصه های این شهرستان را پایش و مناطق کانونی زاد و ولد ملخ ها را شناسایی کردیم.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان تا امروز سطح کل آلودگی شناسایی شده را 416 هکتار و سطح کل مبارزه را 376 هکتار دانست و افزود: روزانه عملیات مبارزه را در 118 هکتار از عرصه های مورد نظر اجرایی می کنیم و طبق پیش بینی ها، سطح مبارزه و سم پاشی که تا پایان مرداد ماه ادامه دارد، به بیش از 60 هزار هکتار خواهد رسید.
مرادی از مصرف 188 لیتر سم دلتا مترین خبر داد و عنوان کرد: سم پاشی خطری برای محیط زیست و بخش کشاورزی ندارد.
وی اضافه کرد: عملیات مبارزه به کمک سه اکیپ خودویی کانون یاب، یک اکیپ مبارزه و کانون یاب خودرویی مجهز به سمپاش زنبه ای و شلینگ، دو اکیپ مبارزه خودرویی مجهز به سمپاش «ulv» و یک اکیپ مبارزه سمپاش پشت تراکتوری توربولاینر انجام می شود و تعدادی از باغداران نیز مجهز به سمپاش هستند.
-
سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶:۲۶ AM
-
۸۴ بازديد
-
ایسنا
-
امیر مرادی
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/617626/